AKCIJA "INSIDER"

Oglasio se MUP KS o hapšenju krim inspektora

Po Naredbi Suda BiH izvršen je pretres stana, kancelarije i službenog vozila koje je isti koristio, kojom prilikom su pronađeni određeni dokazi u vezi počinjenih krivičnih djela

Uhapšeni Adis Prašović. FACEBOOK

S. S.

27.9.2022

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljajući aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela u okviru akcija "Rez", "Nevera" i "Bumerang", pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli su akciju kodnog naziva "Insider", kojom prilikom su lišili slobode A.P. (1979), policijskog službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 237. i 232. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine ("Povreda tajnosti postupka" i "Pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela") i člana 384. Krivičnog zakona Federacije BiH ("Pronevjera u službi").

Po Naredbi Suda BiH izvršen je pretres stana, kancelarije i službenog vozila koje je isti koristio, kojom prilikom su pronađeni određeni dokazi u vezi počinjenih krivičnih djela.

Nakon lišenja slobode isti je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nakon kriminalističke obrade biti predat u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Ove aktivnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Tužilaštvom BiH još jednom potvrđuju opredjeljenost i istrajnost ove policijske agencije u beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, bez obzira o kome se radi.

Podsjećamo, kako je ranije portal "Avaza" pisao riječ je o Adisu Prašoviću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.