UPRAVLJAO VOZILOM

Stravična nesreća na Ilidži: Dijete zadobilo povrede opasne po život nakon udara četverotočkaša u betonski stub

Trinaestogodišnje dijete zadržano na Klinici za anesteziju i reanimaciju

B. C.

Drugo dijete starosti 11 godina teže povrijeđeno

Foto: Ilustracija


Na kolovozu magistralnog puta M-5 (Sarajevo – Kiseljak), ulica Rakovička cesta, područje općine Ilidža,  jučer u 14:10 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povrede opasne po život zadobilo 13- godišnje dijete, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

Tom prilikom došlo je do skretanja van kolovoza i udara u betonski stub ulične rasvjete četvrotočkaša marke „HB-ATV“ 125, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo vozač-dijete rođeno 2009.godine iz Ilidže. 

- Teške tjelesne povrede opasne po život, konstatovane na KUM UKC Sarajevo, zadobilo je dijete rođeno 2009.godine koje je, nakon ukazane prve pomoći, upućeno na Kliniku za anesteziju i reanimaciju UKC Sarajevo, gdje je zadržano na daljnjem liječenju. Također, teške tjelesne povrede zadobilo je i dijete rođeno 2011.godine iz Illidže, koje se kao putnik prevozilo na četvorotočkašu, te je nakon ukazane prve pomoći, upućeno na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržano na daljnjem liječenju- navedeno je u saopćenju MUP-a KS.  

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su na licu mjesta obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće.

 
NA VRH

Podijeli članak na