ZBOG OPASNOSTI OD BJEKSTVA

Prijedlog pritvora za osumnjičenog u akciji "Storage"

Prijedlog pritvora upućen je Sudu BiH, gdje se očekuje zakazivanje ročišta po prijedlogu tužilaštva.

Zgrada Suda BiH. AVAZ

A. O.

4.10.2022

Nakon ispitivanja osumnjičenog u predmetu "Storage", koji se nakon višemjesečnog bjekstva predao Tužilaštvu BiH, postupajući tužilac uputio je prema Sudu BiH detaljno obrazložen prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Predraga Petkovića, rođenog 1987. godine.

Pritvor je predložen iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke a), b) i c) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni je pod istragom i između ostalog se tereti da je kao jedan od organizatora kriminalne grupe sa područja Gradiške i drugih mjesta, komunicirajući putem aplikacije "Sky" i "Anom", dogovarao i sudjelovao u teškim krivičnim djelima organizovanog kriminala, neovlaštenog međunarodnog prometa i prodaje većih količina opojnih droga i nezakonitog prometovanja vatrenog oružja i municije, kao i ilegalnog prevoza migranata preko državne granice, te krađe motornog vozila, a sve sa ciljem sticanja velike protivpravne imovinske koristi u novcu, materijalnim dobrima ili drugim oblicima koristi, odnosno skupocjenim vozilima i velikom broju nekretnina.

Prijedlog pritvora upućen je Sudu BiH, gdje se očekuje zakazivanje ročišta po prijedlogu tužilaštva.Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.