AKCIJA "WOOD"

Pronađene tri plantaže marihuane: Dvije osobe iz Konjica uhapšene

Navedene osobe se sumnjiče da su određeni vremenski period drogu proizvodila i neovlašteno stavljala u promet s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi

A. O.

6.10.2022

Pronađena marihuana - Avaz
Pronađena marihuana - Avaz
Pronađena marihuana - Avaz
Pronađena marihuana - Avaz
Pronađena marihuana - Avaz
+2

Policijski službenici Federalne uprave policije, danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona– Područnog tužilaštva Konjic, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti uhapsili osobe inicijala M.G. (1988) i Ž.G. (1954) sa područja općine Konjic, koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. stav 1. KZ FBiH i krivičnog djela "Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje" iz člana 65. Zakona o oružju i municiji u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine, te zemljišnih parcela koje koriste osumnjičena lica, kojom prilikom su do sada pronađene tri plantaže sa 160 stabljika zasada indijske konoplje, više od 30 kilograma osušene zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu Kanabis (Cannabis) i veća količina zeljaste materije spremne za sušenje, a koja asocira na opojnu drogu Cannabis, tri puške, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

Navedene osobe se sumnjiče da su određeni vremenski period drogu proizvodila i neovlašteno stavljala u promet s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predata nadležnom tužilaštvu uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Asistenciju Federalnoj upravi policije prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Policijska uprava Konjic.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.