AVAZ SAZNAJE

Imao dva Sky uređaja: Keljmendijevom članu narkobande određen pritvor, prebačen u Vojkoviće

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto

Izvođenje Nukića iz prostorija MUP-a KS. L. Nukić

Piše: M. Aš.

7.10.2022

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i odredio jednomjesečni pritvor za osumnjičenog Adija Nukića, člana narkobande Elvisa Keljmendija, saznaje portal "Avaza".

Nukić je prije nekoliko sati prebačen u državni zatvor u Vojkoviće.


Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Tužilaštvo vjeruje da je Nukić nabavljao drogu iz Nizozemske od Mirze Gačanina, a zatim po uputama Kelmendija prodavao u Sarajevu. Od prodaje narkotika kupovali stanove u Sarajevu i Lukavici.

Osumnjičeni se, između ostalog, tereti da je kao pripadnik organizirane kriminalne skupine, koja je komunicirala putem zaštićenih aplikacija, kao korisnik dva Sky naloga, tokom 2020. i 2021. godine učestvovao u dogovaranju, preuzimanju, prijenosu, skrivanju i daljoj distribuciji, velikih količina opojnih droga spid (speed), marihuana, kokain i heroin, nekada u količinama od više kilograma, radi prodaje na ilegalnom narko-tržištu u Bosni i Hercegovini, kao i krijumčarenja i prodaje opojne droge u inozemstvu.

Pritvor mu je određen kako bi Tužilaštvo BiH u predmetu Elvis Keljmendi i drugi, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama iz zemalja regiona i EU provodi opsežnu istragu sa ciljem identificiranja svih pripadnika organizirane kriminalne grupe.

Osim Keljmendija, prije tri mjeseca uhapšen je i Ajlin Ahmić i Anel Sejfović. Svi su uhapšeni u akciji "Rez".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.