KRAJINA

Porodica stradalog mladića Azura: Ni jednu informaciju dosad nismo dobili od nadležnih

Mladi košarkaš pronađen kod tržnog centra sa slomljenom kičmom

Objava porodice na društvenim mrežama. Facebook

Piše: B. C.

10.10.2022

Porodica stradalog mladića Azura Terzića koji je 2. oktobra iza tržnog centra u Cazinu pronađen sa slomljenom kičmom, na Facebooku je postavila novu objavu u kojoj navode da je istraga u toku te da još nisu dobili nijednu informaciju. 

Mladi košarkaš KK Igman Burch s Ilidže i student Univerziteta „Burch“ u Sarajevu zbog povreda opasnih po život hitno je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.


Stranka u predmetu ima pravo da se obavještava o toku postupka

Pismo porodice objavljujemo u cijelosti:

Dragi prijatelji,

S obzirom da je prošlo nešto više od 7 dana od događaja, osjetili smo potrebu da Vam se još jednom obratimo sa informacijama.

Jedine tačne i potvrđene informacije ćete moći saznati isključivo na ovom profilu.

Istraga je u toku - i to je sve što ćemo reći u ovom trenutku, uz NAPOMENU da porodica još uvijek nije dobila ni jednu informaciju o slučaju od nadležnih organa. NI JEDNU!

S obzirom da se šire teorije, pa čak i službene informacije o istražnom procesu, postavlja se pitanje ko iste ima pravo saznati prije porodice kao oštećene strane u slučaju?

Podsjetićemo i na zakon koji kaže da stranka u predmetu ima pravo da se obavještava o toku postupka!


Zdravstveno stanje ostaje u krugu porodice

Pozivamo sugrađane da prestanu sa širenjem dezinformacija, sa lažnih profila i Facebook stranica koji u ovim trenucima ni na koji način ne pomažu u rješavanju slučaja. U trenucima kada je svaka, pa i neprovjerena informacija važna - kao tako objavljena služi samo u svrhu skupljanja lajkova.

Ukoliko već posjedujete bilo kakvu informaciju, kontaktirajte me direktno ili sa istih tih lažnih profila koje pravite.

A ukoliko imate potrebu da pomognete na neki način, umjesto širenja tračeva i neprovjerenih informacija radije se pomolite Dragom Bogu za Azurovo ozdravljenje.

Informacije o zdravstvenom stanju će zasad ostati u krugu najuže porodice. Hvala na razumijevanju”- stoji u obavijesti koje potpisuje, Porodica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.