AVAZ SAZNAJE

Dojavljivači bombe zbog dojave o bombi, umjesto na slobodi, ostali u pritvoru

Jučer je u Općinskom sudu Sarajevo trebao biti razmatran sporazum o priznanju krivice

Advokat Mehmedbašić: Bomba omela njegovog klijenta. Avaz

Piše: B. C.

13.10.2022

Zbog lažne dojave o bombi, jučer su Općinski i Kantonalni sud u Sarajevu morali biti evakuirani, a pojedina ročišta su zbog toga odgođena. 

Zanimljivo je da je zbog dojave o bombi odgođeno ročište dojavljivačima bombe Alminu Osmanoviću i Eldinu Kuki kojima je jučer na Općinskom sudu u Sarajevu trebao biti razmatran sporazum o priznanju krivice, kao i puštanje iz pritvora, potvrdio je za portal "Avaza" , sarajevski advokat Omar Mehmedbašić koji zastupa Osmanovića. 

Klijent neugodno iznenađen


- Moj klijent je bio neugodno iznenađen zbog dojave o bombi, a on je optužen za dojavu o bombi. Trebalo se raspravljati o sporazumu i eventualnom puštanju iz pritvora, ali je ročište odgođeno - kazao je za portal "Avaza" Omar Mehmedbašić.

Tako su dojavljivači bombe zbog dojave o bombi, umjesto na slobodi, ostali u pritvoru do novog pretresa. Kako saznajemo oni su se nagodili na šest mjeseci zatvora.


Uništili mobitel i SIM karticu

Osmanović i Kuka se terete da su 5. jula ove godine u 10:50 sati iz automobila, vozeći se naseljem Čengić Vila, lažno prijavili da je postavljena bomba u Vrhovnom sudu FBiH. Osmanović je pozvao je na broj “122'' i dežurnom policijskom službeniku u Operativnom centru MUP-a KS, rekao: ,,Bomba u Vrhovnom sudu i brzo će pući!“, i prekinuo telefonski poziv. Nakon toga su uništili mobilni telefon i SIM karticu. Pripadnici MUP- a KS su u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, 7. jula pronašli i uhapsili Kuku i Osmanovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.