SKY APLIKACIJA

Tužilaštvo BiH o hapšenju Adnana Maglića: Neovlašteni međunarodni promet velikih količina kokaina, spida i marihuane

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajuća tužiteljica uputila je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga. Ilustracija / Avaz

N. Aj.

15.10.2022

Postupajući po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA-e, na području Istočnog Sarajeva, lišili su slobode osumnjičenog Adnana Maglića, za kojim je raspisana potraga MUP-a KS, u okviru predmeta Admir Arnautović i dr.

- Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga, povezanih sa više drugih teških krivičnih djela.

U okviru istražnih aktivnosti, prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni, djelujući kao član organizovane grupe, duže vrijeme vršio krivična djela organiziranog kriminala povezana sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga “kokain”, “spid” i “marihuana” na područja zemlja EU i Zapadnog Balkana - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajuća tužiteljica uputila je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog.

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dešifrovanim aplikacijama Sky i Anom.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.