POTVRĐENO ZA AVAZ

Nakon pucnjave u Gradačcu, povrijeđeni policajac poslije operacije u stabilnom stanju

Policijski službenik je tom prilikom pogođen u predjelu pluća, hitno je prebačen na UKC u Tuzli, gdje je odmah operiran

Policijski resursi su i danas na terenu. ILUSTRACIJA

H. Čalić

17.10.2022

U namjeri da otkriju plantaže indijske konoplje u selu Avramovina kod Gradačca, u subotu 15.oktobra, na policijske službenike MUP Tuzlanskog kantona je pucano iz vatrenog oružja. Policijski službenik je tom prilikom pogođen u predjelu pluća, hitno je prebačen na UKC u Tuzli, gdje je odmah operiran.

- Stanje pacijenta inicijala J.O. (27) koji je nakon operativnog zahvata smješten na Kliniku za anesteziologiju i reanimatologiju UKC u Tuzli zbog povreda lijevog plućnog krila i prijeloma dva rebra. Pacijent je stabilan i spontano diše - kazala je za portal "Avaza" Ersija Aščerić, portparol UKC u Tuzli.

Istog dana kada se slučaj sa vatrenim napadom na policiju dogodio kod Gradačca, dvojica narkodilera su uhapšena, ali njihove identitete policija nije saopćila, u cilju istrage, jer se vodi opsežna potraga za trećom osobom, koja je još u bjekstvu i navodno je naoružana. Potraga se nastavlja i danas na širem području Gradačca.

- Policijski resursi su i danas na terenu, tragamo za trećom osobom. Danas će dvojica uhapšenih, nakon kriminalističke obrade u MUP Tuzlanskog kantona, biti predani tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje. Nakon što budu ispitani, tužilac će donijeti odluku o mjeri pritvora - kaže portparol Tužilaštva TK-a Admir Arautović za portal "Avaza".



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.