ISPRED SUDA ŽANDARMERIJA

Suđenje zloglasnom klanu Veljka Belivuka: Optužnica na 350 strana

Kako se u optužnici navodi, i poslije ove likvidacije, očistili su kuću u Ritopeku, a samljevene dijelove tijela bacili u Dunav

Marko Miljković i Veljko Belivuk. TELEGRAF.RS

A. O. / Telegraf.rs

17.10.2022

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića počelo je jutros u 9:40 sati. Za danas je planirano njihovo obraćanje sudu koje je otvoreno za javnost.

Ispred Specijanog suda nalazi se veliki broj pripadnika Žandarmerije sa dugim cijevima.

Sutkinja je počela da proziva prisutne u sudnicu, prisutni su dvojica organizatora, braća Miloš i Marko Budimir, svjedok saradnik Srđan Lalić, Nebojša Janković, Vlade Draganić, svedok saradnik Bojan Hrvatin, Dejan Tešić, svjedok saradnik Nikola Spasojević, zatim optuženi Nemanja Đurić, Nemanja Lakićević, Marko Andrić i ostali, piše Telegraf.rs.


Sutkinja je konstatovala da su ispunjene procesne pretpostavke da se glavni pretres održi, pošto su svi optuženi i njihovi branioci došli u sud.

Na današnjem ročištu, zamjenik tužioca, citirao je i poruke koje su poslije ubistva Veličkovića razmjenjivali optuženi. Jedna od njih glasila je "Vidi lutko, Meksiko usred Beograda".

Kako se u optužnici navodi, i poslije ove likvidacije, očistili su kuću u Ritopeku, a samljevene dijelove tijela bacili u Dunav.

Zamjenik tužioca za organizovani kriminal Zoran Pavlović pročitao je tačku optužnice koja se odnosi na ubistvo Aleksandra Gligorijevića i prešao na sljedeću, tačku tri optužnice, koja se odnosi na ubistvo Gorana Veličkovića.


Sutkinja je danas kazala optuženima da pažljivo prate tok glavnog pretresa, da mogu da postavljaju pitanja, da imaju pravo da uskrate odgovor na postavljena pitanja, da se odazivaju svim pozivima suda.

Potom je sudija pozvala tužioca da pročita optužnicu ili da je usmeno izloži. Tužilac je počeo sa čitanjem optužnice protiv klana, koji se tereti za sedam ubistava, trgovinu drogom, jedno silovanje i držanje oružja.

Inače, optužnica ima više od 350 strana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.