UHAPŠENA JEDNA OSOBA

Pretres u Zenici: Pronađena marihuana i spid

Sporna materija je fotografisana, izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja, navode iz MUP-a ZDK

A. O.

18.10.2022

Pronađena droga - Avaz
Pronađena droga - Avaz
Pronađena droga - Avaz
Pronađena droga - Avaz
Pronađena droga - Avaz
+1

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su, poduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima lica B.E, rođenog 1996. godine, iz Zenice, koje se dovodi u vezu sa zloupotrebom opojnih droga. 

U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, izvršen je pretres stana koji koristi navedeno lice a koji se nalazi u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, Grad Zenica. 

Izvršenim pretresom pronađeno je 395 grama biljne materije, upakovane u pojedinačne sadržaje i pripremljene za uličnu prodaju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, i 50 grama praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin (speed).

- Sporna materija je fotografisana, izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korištena kao dokazni materijal u daljnjem postupku. Prilikom pretresa lice B.E. je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH - navode iz MUP-a ZDK. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.