POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Admiru Arnautoviću Šmrku produžen pritvor za naredna dva mjeseca

Prihvaćen prijedlog državnog tužilaštva

Šmrk u Sudu BiH. Avaz

Piše: B. C.

20.10.2022

Sud BiH je u predmetu protiv osumnjičenog Admira Arnautovića 19.10.2022. godine donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH od 17.10.2022. godine na način da je osumnjičenom Admiru Arnautoviću produžen pritvor za naredna dva mjeseca, te isti po ovom rješenju može trajati najduže do 20.12.2022. godine ili do nove odluke Suda, saopćeno je sa portal "Avaza" iz Odjela za odnose s javnošću Suda BiH. 


Državna tužiteljica Sanja Ljuboje-Romić nedavno je na ročištu istakla da je pred  Tužilaštvom rad na daljnjoj analizi aplikacije “Sky” i identificiranje ostalih osumnjičenih.


Zbog sumnje u pranje novca potrebno je, navela je tužiteljica, provesti i finansijsku istragu. Tužilaštvo sumnja da je Arnautović, koji se tereti za organizirani kriminal i neovlašteni promet opojnih droga, novcem dobivenim izvršenjem krivičnih djela kupovao nekretnine, automobile i koristio ga u poslovnim tokovima.

Tužilaštvo, a što je navedeno u prijedlogu za pritvor, Šmrka sumnjiči da je u periodu od polovine 2019. do danas na teritoriji BiH, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Španije, Južne Amerike, Srbije, Crne Gore, Švicarske, Slovenije, iako je znao da se radi o opojnoj drogi, kao i da nema odobrenje nadležnog organa za nabavku, kupovinu, držanje i prodaju opojnih droga, organizirao međunarodnu kriminalnu grupu koja se kontinuirano bavila neovlaštenim prometom opojnih droga kokain, kanabis i spid.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.