SPECIJALNI SUD U BEOGRADU

Ukinut pritvor za četiri optužena člana Belivukove grupe: Dočekali ih najbliži

Ova odluka potvrđuje ono što govorimo sve vrijeme, da je Miloš Lukić Selak nevin, sada je jasno da je odbrana u pravu i da ne stoje navodi tužilaštva da je opravdano sumnjiv za djela koja mu se stavljaju na teret, kazao je advokat Gvozdenac

Izlazak Karapandžića i Georgijeva iz pritvora. ANA PAUNKOVIĆ / KURIR.RS

S. S. / Kurir

21.10.2022

Sudija Specijalnog suda u Beogradu ukinula je danas pritvor četvorici optuženih članova organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Pritvor je ukinut Borisu Karapandžiću, Milošu Lukiću Selaku, Vladi Georgijevu i Filipu Ivanovskom.

Iz pritvora su najprije izašli Georgijev i Karapandžić.

Zagrljaj od strane advokatice

Georgijev je izašao noseći u rukama tri crne kese, a odmah mu je u zagrljaj pritrčala supruga Slađana koja je pravo poslije suđenja došla da ga dočeka ispred Centralnog zatvora.

Gotovo istovremeno, izašao je i Boris Karapandžić, kome se u zagrljaj bacila njegova advokatica Ivana Ostojić, koja ga je čekala sa jednom djevojkom ispred izlaza.

Dvije crne kese

Za njima je izašao i optuženi Miloš Lukić Selak, noseći dvije crne kese u rukama.

- Ova odluka potvrđuje ono što govorimo sve vrijeme, da je Miloš Lukić Selak nevin, sada je jasno da je odbrana u pravu i da ne stoje navodi tužilaštva da je opravdano sumnjiv za djela koja mu se stavljaju na teret. Zamolili smo veće da se stavi u poziciju javnosti kada isti još nisu znali da im je navedeni predmet dat u nadležnost i da postave sebi pitanje, da li bi se kao javnost uznemirila da se Milošu Lukiću Selaku ukine pritvor, odgovor veća je odluka o ukidanju pritvora. Sada ćemo se boriti dalje - kaže za Kurir branilac Lukića Selaka, advokat Ivan Gvozdenac.

Podsjetimo, odlukom suda, samo će Karapandžić moći slobodno da se kreće, dok ostali kojima je pritvor ukinut ne smiju da napuštaju grad u kojem borave i policiji moraju da se javljaju na 15 dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.