OPTUŽEN ZENIČANIN

Odbacio suprugu na kuhinjske elemente, donio sjekiru, razbijao namještaj i izbacivao stvari iz kuće

Odbila mu dati novac pa je podivljao

Nanio joj povrede. Ilustracija

Piše: B. C.

22.10.2022

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, podiglo je optužnicu protiv Đ. Z. (27) zbog krivičnog djela nasilje u porodici. Optužnicu je  cijelosti potvrdio sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK. 

Optuženi se tereti za događaj od 16. avgusta ove godine kada je oko 16 došao u kuću u Zenici u kojoj živi kao podstanar,  te nasiljem i bezobzirnim ponašanjem ugrozio mir i tjelesnu cjelovitost vanbračne supruge s kojom živi u zajedničkom domaćinstvu. 

On je nakon verbalne prepirke zbog toga što mu je nevjenčana supruga F. A. odbila dati novac, uhvatio je za ruke i odbacio na kuhinjske elemente. Zatim je bacao i razbijao stvari po kući te se udaljio od kuće sa vozilom da bi se ubrzo vratio noseći sjekiru u rukama. 

- Ušao je u unutrašnjost kuće i nastavio da razbija namještaj kao i da izbacuje stvari iz kuće da bi se potom ponovo udaljio od kuće u nepoznatom pravcu, iako je bio svjestan da nasiljem i bezobzirnim ponašanjem ugrožava mir i tjelesnu cjelovitost člana svoje porodice, nanijevši nevjenčanoj supruzi F. A. laku tjelesnu povredu koja je konstatovana u SHMP u Zenici- navodi se u optužnici. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.