AVAZ SAZNAJE

Užas u Sarajevu: Staricu udavile maloljetne unuke, sve pokušale prikazati kao prirodnu smrt

U toku saslušanje osumnjičenih

Policija provodi istragu. Avaz

Piše: B. C.

23.10.2022

Kako portal "Avaza nezvanično saznaje u Sarajevu se desilo ubistvoRiječ je o starijoj osobi, a za ubistvo su osumnjičene njene maloljetne unuke.

Policija je uhapsila i maloljetnika koji je bio prisutan u istoj prostoriji gdje se desio zločin. Navodno su zajedno konzumirali alkohol te je je došlo do svađe između maloljetnica i starice, te su je one udavile. U prvi mah mislilo se da je riječ o prirodnoj smrti, ali nakon obdukcije koja je obavljena utvrđeno je da je starica ubijena.

Da se desilo ubistvo potvrdio je za portal "Avaza" i Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

- Imajući u vidu da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, provode intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo ubistva starije ženske osobe, u ovom momentu, u interesu istrage, ne možemo dati više informacija - kazao je za portal "Avaza", portparol Hadžiabdić. 


Mehmedbašić: Pozvan da prisustvuje saslušanju. Avaz

Nezvanično saznajemo da su u prostorijama MUP-a u toku saslušanja.

U policiju je pozvan i advokat Omar Mehmedbašić koji nije želio da daje više informacije.

Navodno je u toku saslušanje maloljetnika za kojeg branilac tvrdi da nije učestvovao u događaju, ali da je bio na licu mjesta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.