ZVANIČNO SAOPĆENJE

Policija se oglasila povodom užasnog ubistva starice u Sarajevu: Privedeno je više osoba

U vezu sa ovim krivičnim djelom, prema do sada prikupljanim saznanjima, dovodi se više maloljetnih osoba

MUP KS: Slučaj prijavljen sinoć oko 21 sat. Ilustracija

E. Ć.

23.10.2022

Policija MUP-a Kantona Sarajevo oglasila se nakon ubistva koje se dogodilo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u kojem je život izgubila jedna starica.

Kako je rečeno iz policije, slučaj je prijavljen sinoć oko 21 sat.


- Imajući u vidu da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, provode intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo ubistva starije ženske osobe na području općine Stari grad Sarajevo, u ovom momentu, u cilju interesa istrage, ne možemo dati više informacija.

Više lica je dovedno u službene prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim se provodi kriminalistička obrada, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Obzirom da se u vezu sa ovim krivičnim djelom, prema do sada prikupljanim saznanjima, dovodi više maloljetnih osoba, ne možemo davati detaljnije informacije uvažavajući i odredbe Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku - poručeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako "Avaz" nezvanično saznaje, staricu su udavile maloljetne unuke, a onda sve pokušale prikazati kao prirodnu smrt.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.