SLUČAJ ŠOKIRAO BIH

Komšije u nevjerici pričaju za "Avaz": Nana je odgojila, ona je ubila

Djevojčica je prerano odrasla, mi smo se bojali da ne pokvari našu djecu, kazao jedan od komšija

Ulica Paje sokak gdje se desilo ubistvo. E. Abaz

Piše: E. Abaz

25.10.2022

Ekipa “Avaza“ bila je jučer u ulici Paje sokak, općina Stari Grad Sarajevo, gdje su u subotu dvije maloljetnice, od kojih je jedna njena unuka, udavile 74-godišnju S. S.

Ovaj događaj potresao je građane Sarajeva, ali i cijelu državu jer je utvrđeno da je jedna od njih staricu držala za noge dok ju je druga davila.

Divna žena

U ulici je jučer vladala potpuna tišina, svi stanari su i šoku i ne mogu da vjeruju šta se desilo. Neki od njih nisu smogli snage ni da govore o ovom mučnom činu.

Komšija kojeg smo zatekli istakao je da se osjeća loše i da još ne zna šta se tačno desilo.

- Poznavao sam je, muž joj je bio limar. Bili smo zajedno na straži u ratu. Gospođa je bila vrlo fina. Žalosno je ovo što se desilo - rekao nam je.


Drugi komšija nam je kazao da djevojčica koja je ubila svoju nanu ide s njegovim sinom u školu i da se uvijek plašio da “ne pokvari“ i ostalu djecu.

- Djevojčica je prerano odrasla. Znate kako to ide u društvu “hajde zapali, hajde ovo probaj i slično“… To čitavo društvo kao divlje da je bilo, vazda su se svađali, lupali na vrata - ispričao nam je.

Ulica ih odgojila

Komšinica koja je u nekoliko navrata djevojčicu i slala kući jer je predugo bila napolju kazala nam je da joj je majka dobra i vrijedna žena.

- Meni je žao njene mame, ode da zaradi koru hljeba, bori se. Majka je odlična, a nana je još bolja bila. Valja to izdržati sve - prokomentirala je komšinica.


Kako je dodala, djevojčica je bila problematična.

- Znala mi je lupati na vrata u 12 navečer. Ulica ne može odgajati djecu. Nanate odgoji, ti je ubiješ - kazala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.