KLUPKO SE ODMOTAVA

Vukotićev vozač uhapšen u Turskoj: Javljao kavčanima kretanje vođe škaljarskog klana?

Otkriveno je da je Vukotić u Tursku ušao 2021. i da je boravio u Istanbulu sa lažnim dokumentima na ime Predraga Popović, dodao je izvor

Ubijeni Jovan Vukotić. VIJESTI.ME

A. O. / Telegraf.rs

28.10.2022

Tokom istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu, turski  istražitelji otkrili su  da je njegov vozač E. K. bio krtica koja je dojavila "kavčanima" detalje o kretanju i navikama vođe škaljarskog klana.

E. K. je, kako navode turski mediji, uhapšen i sudit će mu se sa Radojem Živkovićem, rođakom Radoja Zvicera, Zdravkom Perunovićem i ostalim osumnjičenima za učešće u zločinu, prenosi Telegraf.rs.


Obrt se, kako navode, dogodio nakon što je policija otkrila da dva mobilna telefona koja je E. K. pokušao da sakrije posle likvidacije pripadaju njemu, a ne Vukotiću kako se sumnjalo.

- Ispod automobila u kom je Vukotić ubijen, dok su sa njim u kolima bili E. K., trudna supruga Maša M. i njihovo dijete, bila su postavljena tri GPS uređaja za satelitsko praćenje. Utvrđeno je da je vozač E. K. prije ubistva razgovarao telefonom i imao sastanak sa članom jedne od dvije grupe koje su u turskoj bile angažovane od strane kavačkog klana da za 1,5 milion eura ubiju vođu škaljarskog klana. E. K. je uhapšen i sudit će mu se zajedno sa ostalim osumnjičenima - piše turski portal Sabah, prenosi Informer.


Uhapšeno deset osoba

Turska policija je samo nekoliko dana poslije likvidacije Jovana Vukotića uhapsila 10 osoba, dok se za još dvije traga. Istražitelji su pregledali oko 1.700 sati videozapisa sa 200 sigurnosnih kamera, utvrdili identitet osumnjičenih, tačne puteve njihovog bjekstva i adrese skrivanja, uključujući i Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića koji su nadgledali likvidaciju. Otkriveno je i da su još jednom ranije pokušali da ga ubiju, ali da u tome tada nisu uspeli, pišu turski mediji.

- Istražitelji su utvrdili da je Vukotić bio praćen najmanje četiri mjeseca. U njegovoj likvidaciji učestvovale su dvije kriminalne grupe iz Turske, čije su vođe u zatvorima u Italiji i Crnoj Gori. Jedna je bila zadužena da nadgleda i prati Vukotića, a druga za neposrednu likvidaciju - podsjećaju oni.


Snimile ga kamere

Na dan kada je ubijen, kako je otkriveno, Vukotić je sa ženom, vozačem i djetetom šetao tržnim centrom u Bešiktašu. E. K. je sve vreme bio uz njih, čak su ga kamere snimile kako im nosi stvari.

- Kada su bili na auto-putu u Šišliju, prišao im je motor sa dva napadača. Suvozač je ispalio pet hitaca, od kojih su četiri pogodila Vukotića - podsjeća izvor.

- Otkriveno je da je Vukotić u Tursku ušao 2021. i da je boravio u Istanbulu sa lažnim dokumentima na ime Predraga Popović - dodao je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.