DRAMA U ZAGREBAČKOJ ŠKOLI

Davio dječaka u WC-u, učiteljica se zaključala u učionicu: Roditelji se odlučili na drastičnu mjeru

Problemi s tim dječakom, koji druge učenike verbalno i fizički napada, traju već više od dvije godine

Učenici već dva dana ne dolaze na nastavu. Ilustracija / 24sata

H. J. I.

28.10.2022

Roditelji jedne zagrebačke škole odlučili su ne slati svoju djecu u školu nakon što je jedan od učenika davio drugo dijete na podu školskog WC-a. 

Svi učenici istog razreda jedne zagrebačke osnovne škole, već dva dana ne odlaze na nastavu jer su tako odlučili roditelji. Kap koja je prelila čašu bio je incident u srijedu, kada je dječak napao kolegu iz razreda na podu školskog WC-a. Nakon što je jedan od učenika to vidio, otrčao je učiteljici koja se od straha, zajedno s ostalim učenicima zaključala u učionicu.


Problemi s dječakom traju više od dvije godine

Problemi s tim dječakom, koji druge učenike verbalno i fizički napada, traju već više od dvije godine. Sve to vrijeme drugu djecu, ali i učiteljicu tuče, vrijeđa, a jednom je čak intervenirala i policija.

- Moja kći se prošle godine toliko bojala odlaska u školu da se uhvatila za vrata učionice, plakala i nije htjela ući u učionicu. Šta je sljedeće? Doći će u učionicu s nožićem? Svi kipimo - kazala je uzrujana majka. 

Predstavnica roditelja, A. B, je rekla da se dječak druži s njenim sinom. Kaže da je dječak dobar, ali smatra da se s njim treba više baviti.

Novinari Dnevnik.hr su razgovarali sa direktoricom te škole, koja im je potvrdila da se problem s tim dječakom pokušava riješiti već duže vrijeme.


Prikupljena sva dokumentacija

Sa situacijom oko dječaka upoznato je Ministarstvo nauke i obrazovanja, Centar za socijalni rad, policija, kao i Gradski ured za obrazovanje.

Ističe da ne podržava odluku roditelja da ne šalju svoju djecu na nastavu jer tako "koče njihovo obrazovanje".

Otkrila je da su prikupili svu potrebnu dokumentaciju i da danas slijedi jedan sastanak.

Istakla je da bi se potpuno rješenje moglo čekati i do dvije sedmice, ali da su "pronašli vatrogasnu mjeru s kojom će djeca ići u školu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.