IZA REŠETAKA

Silovatelj Igor Milošević iz Srbije ostaje u pritvoru još mjesec dana

Milošević je prvi put napao 1992. godine, kada je imao samo 14 godina

Milošević: Silovao žene i djevojke. INFORMER

A. O. / Telegraf.rs

31.10.2022

Serijski silovatelj iz Srbije, Igor Milošević, koji je uhapšen prije mjesec dana ostat će u pritvoru još 30 dana. Ta informacija potvrđena je Telegrafu iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Igor je uhapšen tada zbog ugrožavanja sigurnosti.

Podsjetimo, Milošević je pušten na slobodu 20. septembra nakon što je u zatvoru proveo 15 godina zbog silovanja.


Riječ je o čovjeku koji je više puta bio povratnik kada je riječ o krivičnom djelu silovanje. Hapšen je više puta i u pitanju je veoma opasan čovjek. 

Navodno je počeo da napastvuje još sa 14 godina.

Milošević je prvi put napao 1992. godine, kada je imao samo 14 godina. Tada je za samo tri dana napao 9 žena, od kojih je 4 silovao. Na slobodu je izašao 2001. godine.


Napao ponovo

Nije prošlo ni mjesec dana nakon što je iz zatvora, napao je ponovo. Silovao je još jednu ženu i počinio 8 razbojništava. 

Ujednom kozmetičkom salonu silovao je M. A. i opljačkao. Ušao je u radnju i tražio kremu, potom je video da se ključ od salona nalazi u bravi, iskoristio je to, zaključao salon i odvukao djevojku u solarijum gdje ju je silovao.

Tada je osuđen na 10 godina, ali je iz "Zabele" izašao poslije 5 i po godina.

Njegov pohod se nastavio po izlasku iz zatvora.

Naime, u septembru 2007. godine u Ulici Maksima Gorkog, u butik silovao je radnicu uz prijetnju nožem. Po izlasku iz radnje ukrao je jaknu i novac. Već sljedećeg dana njegova serija napada se nastavila.

Ukrao novac, lanac i naočale

Igor je uletio u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe i uz prijetnju nožem ukrao novac, zlatan lanac i naočale.

Nakon serijskih napada 2007. godine policija je krenula u potragu za njim koja je trajala 4 dana. Uhapšen 20. septembra oko 19:30 sati na Adi Huji.

U danima dok je trajala potraga, jedna radnica solarijuma u Njegoševoj je prijavila da je u salon sa solarijumima ušao muškarac koji odgovara opisu silovatelja. 

Prema njenim riječima, pitao ju je da li može da sjedne da sačeka svoju djevojku koja se sunča, ali je poslije 10 minuta rekao da je gladan i otišao.

Kako je tada izjavila, mušterije su počele da dolaze u solarijum, pa je odustao, piše Telegraf.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.