SLUČAJ POTRESAO REGION

Porodica Mladena Dulića, koji je se ubio u Laktašima, najavila tužbe i traži novi zakon

Nesretni mladić snimljen je i ismijavan prilikom razgovora za posao, a kada se snimak proširio društvenim mrežama, uslijedilo je dodatno ponižavanje, nakon čega je Dulić počinio samoubistvo

Mladen Dulić: Počinio samoubistvo nakon maltretiranja na društvenim mrežama. FACEBOOK

S. S.

31.10.2022

Porodica Mladena Dulića (22), koji se objesio nakon što je na društvenim mrežama osvanuo snimak njegovog ponižavanja dok je tražio posao, tužit će osobe koje su ga snimale i dijelile sporni snimak i borit će se za izmjenu zakona kako bi se ovakvi slučajevi najstrože kažnjavali.

To je "Glasu Srpske" potvrdio blizak član porodice pokojnog mladića Borislav Drljača.

- Porodica će se svim dozvoljenim i pravnim sredstvima boriti da se istjera pravda i da se odgovorni za nastanak snimka i njegovo dijeljenje kazne što strože. Želja nam je da se izmijeni zakon da se za ovakve stvari izriču što oštrije kazne - pojasnio je Drljača.

Nesretni mladić snimljen je i ismijavan prilikom razgovora za posao, a kada se snimak proširio društvenim mrežama, uslijedilo je dodatno ponižavanje, nakon čega je Dulić počinio samoubistvo.

Zbog sačinjavanja pomenutog snimka uhapšeni su i nakon ispitivanja pušteni da se brane sa slobode radnik benzinske pumpe Veljko Trišić (44) i Dražen Kudra (30) iz Laktaša. Trišić je snimao mladića dok je Kudra snimak dijelio na društvenim mrežama.

U Policijskoj upravi Banja Luka, navodeći inicijale, kazali su da Trišića i Kudru terete za krivično djelo neovlašteno fotografisanje.

- Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka naložio je da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv ovih lica dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Ova dva lica su po nalogu dežurnog tužioca puštena na slobodu poslije završene kriminalističke obrade - rekli su u PU Banja Luka.

Mla­den Du­lić ju­čer je sa­hra­njen na gro­blju u Lak­ta­ši­ma uz prisustvo broj­nih pri­ja­te­lja i rod­bi­ne.

Nesretnog mladića je osim članova porodice na vječni počinak ispratilo stotine građana, a oni koji su svjedočili tome kažu da težu sahranu ne pamte.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.