PUNI OGLASI

Sve više muškaraca u oglasima nudi seksualne usluge: "Zreo muškarac, 45 godina, traži momka do 30 godina"

Jedna od dama sa oglasa koju smo kontaktirali nam je istakla da je cijena njene usluge u zavisnosti od onoga što mušterija želi

Sve više muškaraca nudi seksualne usluge. Ilustracija / Avaz

Piše: E. Abaz

1.11.2022

Iako je prostitucija u BiH nezakonita, stranice za oglase prepune su poruka u kojima se nude seksualne usluge. Ono što je zajedničko svim oglasima, jeste diskrecija i brojni epiteti "bujna", "atraktivna", "prelijepa"... 

Dame za diskretno druženje svoje usluge nude na razne načine, a na cjenovniku je moguće pronaći od erotskih masaža, pa sve do potpunih seksualnih usluga.

Poruka prodavačice ljubavi. Screenshot

Svoje tijelo nude starije, mlađe, sredovječne, mršavije ili krupnije dame. Djevojke koje traže momke za vezu ili brak, ali isto tako i djevojke koje nude usluge na jednu noć. 

Jedna od dama sa oglasa koju smo kontaktirali nam je istakla da je cijena njene usluge u "zavisnosti od onoga što mušterija želi".

Traže avans

- Erotska masaža u trajanju od sat vremena košta 50 KM. Seks 120 KM, također sat vremena. Potrebno je uplatiti avans u vrijednosti od 40 KM i to putem X Bona, dok se ostalo uplaćuje na adresi. Ako ti ne odgovara, zaboravi oglas - napisala je.

Međutim, ono što se u posljednjih nekoliko godina promijenilo kada je riječ o ovim oglasima, jeste činjenica da sve više muškaraca nudi seksualne usluge ženama ali i drugim muškarcima.

Transrodne osobe

Dovoljno je samo ući u sajtove i odmah će se izlistati oglasi poput: “Zreo muškarac, 45 godina, traži momka do 30 godina za diskretno druženje“.

Pored diskretnih dama koje nude druženje, sve više je i parova. Momak i djevojka ili muž i žena, koji žele da “osvježe“ svoju vezu.

Ono što je moguće još pronaći na sajtovima sa oglasima jesu i transrodne osobe. 

Odnosno “transice“ kako stoji u oglasima, koje također nude svoje usluge. 

Šta kaže Zakon: Ovo su kazne

U Krivičnom zakonu Federacije BiH zapriječene su kazne za prostituciju.

Navođenje na prostituciju

(1) Ko radi zarade ili druge koristi navodi, potiče ili namamljuje drugog na pružanje seksualnih usluga ili na drugi način omogući njegovu predaju drugome radi pružanja seksualnih usluga, ili na bilo koji način učestvuje u organiziranju ili vođenju pružanja seksualnih usluga, bit će kažnjen kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

(2) Bez uticaja je za učinjenje krivičnog djela iz ovog člana da li se osoba koja se navodi, potiče ili namamljuje već ranije bavila prostitucijom.

Trgovina ljudima

(1) Ko upotrebom sile ili prijetnjom upotrebe sile ili drugim oblicima prinude, otmicom, prevarom ili obmanom, zloupotrebom vlasti ili uticaja ili položaja bespomoćnosti ili davanjem ili primanjem isplata ili drugih koristi kako bi privolio osobu koja ima kontrolu nad drugom osobom vrbuje, preveze, preda, sakrije ili primi osobu u svrhu iskorištavanja te osobe, bit će kažnjen kaznom zatvora najmanje pet godina.

(2) Ko vrbuje, navodi, preveze, preda, sakrije ili primi osobu koja nije navršila 18 godina života u svrhu iskorištavanja prostitucijom ili drugim oblikom seksualnog iskorištavanja, prisilnim radom ili uslugama, prisilnim prosjačenjem, ropstvom ili njemu sličnim odnosom, služenjem, odstranjivanjem dijelova ljudskog tijela ili kakvim drugim iskorištavanjem, bit će kažnjen kaznom zatvora najmanje 10 godina.

(3) Iskorištavanje, u smislu ovog člana, podrazumijeva: prostituciju druge osobe ili druge oblike seksualnog iskorištavanja, prisilni rad ili usluge, prisilno prosjačenje, ropstvo ili njemu sličan odnos, služenje, odstranjivanje dijelova ljudskog tijela ili kakvo drugo iskorištavanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.