POTVRĐENO ZA AVAZ

Ovo je identitet muškarca koji je ubio staricu u Živinicama

Bit će mu stavljen prijedlog za pritvor za ubistvo starice, rekao je glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva u Tuzli Admir Arnautović za portal "Avaza"

Počiniocu će biti određen pritvor. AVAZ / ILUSTRACIJA

Piše: A. Ovčina

2.11.2022

Za ubistvo 91-godišnje starice inicijala N.J. iz naselja Ciljuge, u mjestu Živinice osumnjičen je dvadesetsedmogodišnji Mehmed Alimanović.

- Bit će mu stavljen prijedlog za pritvor za ubistvo starice, uz MUP TK i Tužilaštvo, Centar za forenziku, FUP. Nije mu još predložen pritvor, tako da nemamo više podataka - rekao je glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva u Tuzli Admir Arnautović danas, za portal "Avaza".

Podsjetimo, kako je jučer saopćeno iz MUP-a Tuzlanskog kantona, policija je došla do operativnih saznanja o mogućem počiniocu istog, a radi se o M.A., rođen 1995.godine trenutno nastanjen u Živinicama. 

- Vještak obducent nas je usmeno obavijestio da je u pitanju nasilna smrt i ubistvo. U pitanju je više povreda gornjeg dijela tijela, vrata i grudnog koša. Sada moramo sačekati pismeni nalaz i mišljenje - kazao je za "Avaz" Arnautović ranije.

Podsjećamo, tijelo starice je pronađeno u porodičnoj kući. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.