OKRUŽNI SUD DOBOJ

Pedofilu pet godina zatvora zbog obljube 13-godišnje sestre

Dirao je po grudima i ljubio u usta, a onda joj skidao donji veš

U više navrata obljubio djevojčicu. Ilustraciju

Piše: B. C.

5.11.2022

Okružni sud u Doboju jučer  je izrekao presudu kojom je optuženi A. H. proglašen krivim za krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina iz člana 172. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, te mu je izrečena kazna zatvora u trajanu od pet godina, saopćeno je iz Okružnog suda Doboj.

Prema navodima iz optužnice A. H. je krajem jula 2020. godine u kući u kojoj živi zajedno sa svojom sestrom A. H., rođenom 2007. godine,  znajući da mu je sestra i da je mlađa od petnaest godina, u noćnim satima došao u sobu gdje je bila 13-godišnjakinja, sjeo pored nje, a potom joj skinuo majicu, dirao je po grudima i ljubio u usta. Nakon toga joj je skinuo donji veš, te raširio noge i izvršio obljubu. 


Presuda Okružnog suda Doboj. Printscreen

Početkom septembra iste godine, djevojčicu je pozvao da dođe kod njega u sobu, bacio je na krevet i skinuo joj donji veš. Zatim joj je stavio ruku na usta, legao na nju i imao s njom spolni odnos.

Nakon nekoliko dana u dnevnom boravku, dok je djevojčica sjedila na krevetu, prišao joj je te joj skinuo odjeću, izvršio obljubu i izašo iz sobe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.