OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE

Jovanu Vukotiću ni plastične operacije nisu pomogle: Vođa škaljaraca "morao" biti likvidiran?

Škaljarac se nalazio u kolima zajedno sa nevjenčanom suprugom Mašom M. i maloljetnim djetetom, kada su ubice sa skutera ispalile u njega smrtonosne hice

Ubijeni Jovan Vukotić. VIJESTI.ME

A. O.

6.11.2022

Jovan Vukotić vođa škaljarskog klana imao je plastične operacije. Naime, policija Turske objavila je fotografije gdje se vidi promjena izgleda. 

Ipak, ni to mu nije pomoglo. 

Turski mediji objavili su dvije fotografije Vukotića. Jedna je iz 2018. godine, a druga iz 2021. i to sa falsifikovanih dokumenata uz pomoć kojih je vođa škaljarskog klana uspijevao da se kreće preko državnih granica i izbjegava policiju i neprijatelje iz suparničkog, kavačkog klana.

Jovan Vukotić je u Tursku posljednji put ušao sa falsifikovanim dokumentima na ime Predrag Popović, a predstavljao se kao agent za nekretnine, što, cinično, i nije netačno, jer je jedan od omiljenih načina kojim klanovi peru novac, upravo biznisom sa nekretninama.

Ipak, Vukotiću to nije pomoglo jer su ga turski kriminalci, u saradnji sa crnogorskim kolegama iz kavačkog klana koji su finansirali cijelu akciju, likvidirali 9. septembra u Istanbulu. 

Škaljarac se nalazio u kolima zajedno sa nevjenčanom suprugom Mašom M. i maloljetnim djetetom, kada su ubice sa skutera ispalile u njega smrtonosne hice.

Turska policija je uspjela da pohapsi napadače, među kojima je bio i Radoje Živković Žuti, jedan od visokopozicioniranih članova kavačkog klana i kum njihovog vođe Radoje Zvicera, koji je još u bjekstvu. 

Navodno su kavčani u ovu akciju uložili milione evra, samo da bi locirali i likvidirali vođu suparničke ekipe.


Jovan Vukotić 2018. godine i 2021.. POLICIJA TURSKE

Prema nekim navodima, informacija gdje se nalazi Vukotić plaćena je više stotina hiljada eura.

Vođa škaljaraca je uspio djelimično da izmjeni izgled plastičnim operacijama, ali nije jasno da li je taj medicinski zahvat dovoljan da bi zavarao tehnologiju biometrije na kojoj se zasnivaju moderna dokumenta i koja bilježi  položaj važnih tačaka na licu, kako bi bio utvrđen tačan identitet osobe koja koristi dokumenta.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.