NASTAVLJENO SUĐENJE

Surovi kasapin klana Velje Nevolje pred govornicom suda: Govorit ću satima

Srđan Lalić je posljednji koji je sklopio sporazum sa tužilaštvom i učestvovao je u svim likvidacijama kriminalne grupe Veljka Belivuka

Belivuk i Lalić: Od 2016. sarađivali na poslovima sa drogom. Nova.rs

E. Ć. / Nova.rs

7.11.2022

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihovih kriminalnih grupa koji se terete za sedam likvidacija.

Ranije su odbrane iznijeli Belivuk i Miljković, a sada je red došao na pripadnike njihovih kriminalnih grupa - Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić. Na suđenje je stigla i Slađana Sekulić, jedina žena klana koja se brani sa slobode. Sa slobode se brane i Boris Karapandžić, Miloš Lukić Selak, Vlada Georgiev, Filip Ivanovski, kao i Vojislav Đorđević.

Đorđević je zatražio da povuče iskaz jer je, kako tvrdi, navodni dao pod pritiskom rekavši "da su mu prijetili da će mu silovati roditelje". U iznošenju odbrane je, između ostalog, naveo da nije znao da postoji ikakva kriminalna grupa, te da je bio sretan kad bi mu prišli Belivuk i Miljković koje je, kako je rekao, znao kao navijače. 

Srđan Lalić je posljednji koji je sklopio sporazum sa tužilaštvom i učestvovao je u svim likvidacijama kriminalne grupe Veljka Belivuka. On je za govornicu izašao sa fasciklom, navodeći kako će njegovo obraćanje trajati satima. Svoje svjedočenje je započeo hronološki.

- Belivuka poznajem dugi niz godina, a od 2016. smo sarađivali na poslovima sa drogom. Miljkovića sam upoznao preko Belivuka, kao njegovog prijatelja i poslije ubistva Aleksandra Stankovića, od tada sam ih viđao zajedno. Zajedno sam nadalje učestvoavao sa njima u pratnji i opservaciji ljudi koji su pripadnici škaljarskog klana i koji su bili prijetnja po život Belivuku.

2017. godine Belivuk i Miljković traže da učestvujem u pratnji i opservaciji Vlastimira Miloševića. Miljković mi je objasnio da su u zavadi i da je Vlastimir tražio da mu se baci molotovljev koket u stan u Krnjači. 

U januaru odlazimo u 27. marta gdje smo locirali njegov auto "Volkswagen", plavi, koji je bio parkiran ispred Mašinskog fakulteta. Ja sam postavio GPS lokator na tačku u tom periodu, također sam organizirao u postavljanju skrivene kamere, preko puta stana Vlastimira Miloševića, a snimak je bio skriven u stanu prekoputa Vlasitmirovog koji je koristio Nikola Spasojević - rekao je Lalić.

Suđenje je još u toku.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.