TUŽILAŠTVO BIH

U Njemačkoj uhapšen pripadnik međunarodnog narko-kartela, povezan sa Sky-om

Radi se o osumnjičenom koji je pod istragom kao visoko pozicionirani pripadnik međunarodnog narko–kartela

Tužilaštvo BiH sa partnerskim institucijama, poduzeće sve potrebne aktivnosti,. ILUSTRACIJA

A. O.

8.11.2022

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama u SR Njemačkoj, koordinira aktivnosti povezane sa hapšenjem osumnjičenog Milivoja Todorović (1975.) iz Bijeljine, koji je uhapšen u Frankfurtu na temelju tjeralice Tužilaštva BiH.

Radi se o osumnjičenom koji je pod istragom kao visoko pozicionirani pripadnik međunarodnog narko–kartela, povezan sa takozvanim "Škaljarskim klanom", uključen u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu Zapadnog Balkana.

U okviru predmeta sa dešifrovanim Sky i Anom aplikacijama, na kojem radi Tužilaštvo BiH u saradnji sa partnerskim institucijama iz EU, kao i policijskim agencijama u BiH, ovaj osumnjičeni identificiran je kao pripadnik organizirane kriminalne skupine, koji se uglavnom nalazi u inostranstvu, gdje koordinira rad osoba uključenih u krijumčarenje opojnih droga, zbog čega je došao u fokus istrage policijskih agencija iz više zemalja.

Tužilaštvo BiH sa partnerskim institucijama, poduzet će sve potrebne aktivnosti, kako bi se u što kraćem roku, organiziralo izručenje osumnjičenog u Bosnu i Hercegovinu, radi njegovog daljeg krivičnog procesuiranja.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.