RASPISANE POTRAGE

Na graničnim prijelazima uhapšeno devet osoba zbog droge, krađa i nasilja

Državljanin Republike Austrije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Osoje i predat službenicima Policijske uprave Mrkonjić Grad

Akcija policije. ILUSTRACIJA / GP BIH

A. O.

9.11.2022

Službenici Jedinice granične policije BiH Brod, 8. novembra 2022. godine, uhapsili su dvojicu državljana Bosne i Hercegovine prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je osoba inicijala A.I. (1983.) potražuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zbog krivičnog djela "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga". 

Predat je službenicima Policijske stanice Tešanj. Za J.S. (1990.) je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela "nasilje u obitelji". U toku dana bit će predat nadležnom organu.


Teške krađe

Službenici Jedinice GPBiH Orašje, 7. novembra 2022., uhapsili su osobu inicijala J.K. (1990.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela "teška krađa". 

Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Šamac. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj. 

Prethodno, 5. novembra 2022., službenici ove jedinice uhapsili su osobu inicijala  A.B. (1983.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Šamac i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Službenici Jedinice GPBiH Orašje su 3. novembra 2022. pri ulasku u BiH na prijelazu Orašje, uhapsili su osobu inicijala V.M. (1999.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga". Državljanin Republike Srbije je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 6. novembra 2022., na letu iz Memingena, uhapsili su osobu inicijala G.R. (1996.) jer je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Prijedor raspisala potragu zbog krivičnog djela "razbojništvo". Državljanin BiH je predat službenicima Policijske uprave Prijedor.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška su 5. novembra 2022. uhapsili su osobu inicijala A.Š. (1983.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Prijedor raspisala potragu zbog krivičnog djela "krađa". Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Gradina i predat službenicima Policijske uprave Prijedor.


Napad na službenika

Službenici Jedinice GPBiH Gorica, 2. novembra 2022., uhapsili su osobu inicijala A.S. (1989.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Mrkonjić Grad raspisala potragu zbog krivičnog djela "napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti". 

Državljanin Republike Austrije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Osoje i predat službenicima Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Službenici Jedinice GPBiH Višegrad, 1. novembra 2022., uhapsili su osobu inicijala D.Š. (1981.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu radi izdržavanja kazne zatvora. 

Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Vardište i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.