DOBIO OSAM GODINA

Užas u Dalmaciji: Muškarac tjerao maloljetnike na krađu, silovao djevojčice i davao im drogu

On je, prema optužnici, izvršio spolni odnos nad posebno ranjivim djetetom, maloljetnicom, štićenicom jedne odgojno-obrazovne ustanove

Policija reagovala. ilustracija / Damir Spehar / pixsell

A. O.

16.11.2022

Na splitskom Kantonalnom sudu na osam godina zatvora nepravomoćno je jučer osuđen muškarac (31).

Njemu se na teret stavlja zlostavljanje, iskorištavanje i zloupotreba maloljetne osobe te omogućavanja trošenja droge i trgovine ljudima.

On je, prema optužnici, izvršio spolni odnos nad posebno ranjivim djetetom, maloljetnicom, štićenicom jedne odgojno-obrazovne ustanove.


Oralno zadovoljavanje

To je učinio na način da je u dva navrata iskoristio njezinu omamljenost i nemoć te je silovao u srpnju prošle godine. Tri mjeseca kasnije pokušao ju je natjerati da ga oralno zadovolji.

Maloljetnog štićenika ustanove tjerao je da konzumira marihuanu i prisilio da krade za njega te sebi pribavio četiri parfema.

Još jednu maloljetnicu je natjerao na konzumiranje marihuane, ali ona nije pristala na krađe.


Konzumiranje droge

Sudac je dodijelio za dva spolna odnosa po šest godina zatvora, četiri za krađe maloljetnika i još dvije za tjeranje maloljetnice da konzumira drogu pa je jedinstveno presudio osam godina iza rešetaka.

Osuđeni muškarac je čak šest puta ranije uvjetno osuđivan na Općinskom sudu u Splitu, a uglavnom se radilo o kaznenim djelima krađe. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a javno je dostupna bila tek objava presude, piše 24.sata.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.