OD RANIJE POZNAT POLICIJI

Beskućnik slomio šaku policajcu ispred stanice u Zagrebu: Dobio godinu i po zatvora

Nastavio je vikati, a zatim je s obje ruke uhvatio policajca u predjelu prsa gurajući ga prema unutrašnjosti stanice, pa je policijski službenik počeo dozivati druge u pomoć, piše u sudskom izvještaju

Pretukao policajca, pa presuđen. Matija Habljak / PIXSELL

S. S. / Danica.hr

16.11.2022

Ovih je dana na zatvorsku kaznu osuđen beskućnik koji je u aprilu ispred I. policijske stanice u Zagrebu napao policajca i slomio mu šaku. Prema presudi, on je toga dana oko 9 ujutro došao pred zgradu policije, gdje je pristupio policijskom službeniku koji je radio na osiguranju postaje te se žalio na potvrdu koju je ranije dobio u policiji, piše Danica.

Službenik ga je uputio na Službu za upravne poslove policije u Petrinjskoj, nakon čega je okrivljenik počeo negodovati i vikati, želeći ući u zgradu. Potom je policajca počeo gurati prema ulazu, a kad je ušao u hodnik stanice, pokušao je ući u prostoriju u kojoj je bio šef smjene I. policijske stanice.

Naguravao se s policajcima

- Nastavio je vikati, a zatim je s obje ruke uhvatio policajca u predjelu prsa gurajući ga prema unutrašnjosti stanice, pa je policijski službenik počeo dozivati druge u pomoć - stoji u sudskom izvještaju.

U pomoć su došla druga dvojica policajca i uhvatili su okrivljenika za lijevu ruku kako bi ga savladali. Okrivljenik je nastavio pružati aktivan otpor te su uslijed naguravanja on i jedan od policajaca pali na tlo. Policajac je tako zadobio prijelom pete kosti zapešća desne šake.

Pljačkaška banda

Okrivljenika se tereti da je silom spriječio službenu osobu u obavljanju službene radnje, a drugog je teško tjelesno povrijedio. Osuđen je na šest mjeseci bezuvjetnog i godinu dana uvjetnog zatvora. U kaznu mu se uračunava vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 22. aprila do 22. oktobra, dakle šest mjeseci.

Priznao je djela koja su mu se stavljala na teret te je pušten na slobodu. On je, inače, bio pripadnik bande pljačkaša Tvrtka Tomičića Tvrdog te je 2010. godine osuđen na deset godina zatvora. Nakon izlaska iz zatvora živi kao beskućnik, piše Danica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.