BEOGRAD

Saslušani policajci koji su uhapšeni zbog sumnje da su odavali informacije klanu Veljka Belivuka

Nakon njihovog saslušanja tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu da se prema Purkoviću odredi pritvor zbog ponavljanja krivičnog djela

Ovo Tužilaštvo pokrenulo je krivični postupak protiv policijskih službenika PU za Grad Beograd. MUP Srbije

E. T. / Nova.rs

16.11.2022

Policajci koji su jučer uhapšeni u Beogradu, zbog sumnje da su sarađivali s kriminalnim klanom Veljka Belivuka, saslušani su danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Ovo Tužilaštvo pokrenulo je krivični postupak protiv policijskih službenika PU za Grad Beograd Aleksandra Purkovića i Nikole Vračevića zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela iz čl. 346. KZ RS i krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 359 KZ.

Nakon njihovog saslušanja tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu da se prema Purkoviću odredi pritvor zbog ponavljanja krivičnog djela, opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, a Vračeviću mjeru zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licima.

Kako je ranije saopšteno, policajci se sumnjiče da su povjerljive podatke odavali klanu Veljka Belivuka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.