NESREĆA U HRVATSKOJ

Vozilom sletio u odvodni kanal, poginulo četverogodišnje dijete

Do saobraćajne nesreće došlo je jer vozač automobila iz smjera Podgorača prema Budimcima u zavoju nije prilagodio brzinu kretanja cesti

Policija obavila uviđaj. Matija Habljak/PIXSELL

Z. K.

19.11.2022

PU osječko-baranjska objavila je detalje teške sabraćajne nesreće koja se jučer dogodila kod Našica, a u kojoj je poginuo četverogodišnji dječak.

- Na Županijskoj cesti ŽC 4105, između Podgorača i Budimaca, jučer oko 19 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao 4-godišnje dijete.

Do saobraćajne nesreće došlo je jer vozač automobila iz smjera Podgorača prema Budimcima u zavoju nije prilagodio brzinu kretanja cesti i vidljivosti zbog čega je sletio u odvodni kanal, gdje je došlo do višestrukog prevrtanja vozila uslijed čega su svi ispali iz vozila.

U nesreći 37-godišnjak je zadobio teške tjelesne povrede, 32-godišnjakinja teške tjelesne povrede opasne po život, a 4-godišnje dijete preminulo je na mjestu događaja te je prevezeno na obdukciju u Klinički bolnički centar Osijek. 

Uviđaj na mjestu događaja obavila je zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Osijeku u saradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Našice - objavila je policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.