POTVRĐENO ZA AVAZ

Član Šmitovog kabineta, Markus Morgner udario dvije djevojčice Kawasakijem u Sarajevu

Povrijeđenim osobama ljekarska pomoć je ukazana na KUM UKC Sarajevo, nakon čega su upućene na Kliniku za ortopediju i traumatologiju

Policija na terenu. AVAZ

Piše: A. O.

19.11.2022

U nesreći koja se dogodila 12. novembra u Sarajevu, u kojoj su povrijeđene dvije maloljetnice učestvovao je vozač Markus Morgner (Marcus), njemački državljanin koji ih je udario motociklom.

Ova informacija potvrđena je za portal "Avaza". 

Kako piše portal Istraga, riječ je o o uposleniku OHR-a. 

- Dana 12.11.2022.godine u 18:30 sati na kolovozu raskrsnice ulica Zagrebačka – Terezija – Most Suade i Olge, područje općine Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nesreća. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz maljljetnog pješaka rođena 2007.godine i maljoljetnog  pješaka rođena 2006.godine iz Sarajeva, od strane motocikla marke Kawasaki, registarskih oznaka OAL-WM 109, kojim je upravljao vlasnik-vozač M.M. rođen 1970.godine u Njemačkoj. 

Povrijeđenim osobama ljekarska pomoć je ukazana na KUM UKC Sarajevo, nakon čega su upućene na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je maljoljetna djevojčica rođena 2007.godine zadržana na daljnjem liječenju, a maljoljetna djevojčica rođena 2006.godine je nakon ukazane ljekarske pomći upućena na kućno liječenje. O događaju je obaviješten dežurni Kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode - rečeno je ranije iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

Tokom uviđaja, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su o svemu obavijestili dežurnog tužioca. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.