TOKOM NOĆI

Zapaljen još jedan automobil na sjeveru Kosovske Mitrovice

Vlasnik N.M. je jutros slučaj prijavio policiji, gdje je potom dao izjavu

Automobil je ugašen tokom noći. Kossev

H. J. I.

22.11.2022

Automobil marke Chevrolet Captiva u vlasništvu Srbina N.M. i registrovan na tablice KG, zapaljen je noćas u ulici Anke Spaić u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, potvrdio je za KoSSev sam vlasnik. Slučaj je potom potvrdila i kosovska policija.

Automobil je bio parkiran u neposrednoj blizini njegove kuće, a da je zapaljen N.M. je vidio jutros, po polasku na posao – oko 5.45 sati. Zatekao je automobil sa vidnim oštećenjima od vatre.


Vlasnik jutros prijavio slučaj

- Parkirao sam ga na mjestu gdje stalno parkiram. Jutros nisam vjerovao svojim očima, kad sam krenuo na posao. Pitao sam se da li je to uopšte moj automobil - poručuje.

Na automobilu je požar već bio ugašen, a, kako tvrdi, on nije ni pozvao vatrogasce niti čuo saniranje požara.

Iz vatrogasne mu je samo danas potvrđeno, da se slučaj dogodio sinoć – sat vremena nakon ponoći, odnosno da su oni tada radili na sanaciji. Vatrogasci su mu ujedno vratili dokumentaciju koja mu je stajala u automobilu.

N.M. je jutros slučaj prijavio policiji, gdje je potom dao izjavu. U policiji su mu rekli da će tokom dana pokušati da izađu na teren, radi uviđaja.


Nepoznat motiv

Iz Kosovske policije potvrdili su za KoSSev da je noćas u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice zapaljen džip koji je imao KG tablice, kao i da je zapaljen automobil vlasnik zatekao jutros, kada je krenuo na posao.

Vlasnik N.M. naglašava da ne postoji niti jedan motiv zbog kog bi neko njemu zapalio automobil.

- Nikome se nisam zamjerio, privatnik sam godinama. Ne radim u nijednoj javnoj ustanovi, ni po kosovskom ni po srpskom sistemu. Pa evo čak i tablice mi na kragujevačke tablice - poručuje N.M.

Od automobila mu sada, poručuje, nije ostalo ništa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.