AVAZ SAZNAJE

Nakon pisanja "Avaza", policija uhapsila ženu koja je opuhala zlataru u Tuzli: Lančić će biti vraćen vlasnici

Kako navode iz MUP-a TK, uviđaj su izvršili policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PS Centar, koji su poduzeli potrebne mjere i radnje na identifikaciji i pronalasku izvršioca

Žena koja je ukrala lančić. PRINTSCREEN / AVAZ

Piše: A. O.

23.11.2022

Žena koja je počinila krivično djelo "Krađa" u Tuzli i tom prilikom ukrala lančić iz zlatare, danas je identifikovana, saznaje portal "Avaza".

Kako navode iz MUP-a TK, uviđaj su izvršili policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PS Centar, koji su poduzeli potrebne mjere i radnje na identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Operativnim radom na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici PS Centar su došli do saznanja o mogućem izvršiocu istog, a radi se o S.B., rođena 1972.godine nastanjena u Tuzli, nad kojom je danas u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada (tom prilikom je od iste izuzet otuđeni predmet - zlatni lančić koji će biti vraćen vlasniku).

Protiv S.B. će, nakon dokumentovanja predmeta u redovnoj proceduri, biti podnesen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo Krađa iz člana 286. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, navode iz MUP-a TK. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.