PRONAŠLA JE POLICIJA

Kod Varaždina otkrivena plantaža s više od sedam kila marihuane

Policija je pronašla i novčanice u raznim apoenima u ukupnom iznosu od gotovo 8830.79 KM te 805 eura za koje se sumnja da potječu od "dilanja" droge

Pronađena marihuana. ILUSTRACIJA / PUSD

A. O.

24.11.2022

Na području Varaždina u Hrvatskoj, plantažu s više od sedam kilograma, pronašla je policija u domovima koje koriste četvorica muškaraca. Jedan od njih će biti priveden zbog sumnje da proizvodi i preprodaje marihuanu. 

Varaždinska policija danas je saopćila da je jučer obavila više pretraga domova i drugih prostora koje na širem području Varaždina posjeduju i koriste muškarci u dobi od 38, 33, 31 i 26 godina.


Pronađen novac

Otkriveno je 7.175 grama marihuane, gotovo 24 grama spida, četiri grama psihoaktivnih gljiva, kompletna oprema za unutrašnji (indor) uzgoj sa zasađenih 48 stabljika indijske konoplje posađenih u PVC tegle te 22 stabljike u fazi sušenja. 

Policija je pronašla i novčanice u raznim apoenima u ukupnom iznosu od gotovo 8830.79 KM te 805 eura za koje se sumnja da potječu od "dilanja" droge.


Krivična prijava

Pronađen je i uređaj za vakumiranje droge, više preciznih digitalnih vaga, 135 komada streljiva različitih kalibara, više mobitela i informatičke opreme te druga oprema koja se koristi za "indor" uzgoj indijske konoplje.

U policiji navode kako nad spomenutom četvoricom, od kojih su oduzeti spomenuti predmeti, provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Nakon istrage i vještačenja u zagrebačkom Centru za forenzična ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić" te nakon provedbe dokaznih radnji, protiv trojice muškaraca bit će podnijeta krivična prijava varaždinskom tužilaštvu, dok će 35-godišnjak tokom dana biti predan pritvorskom nadzorniku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.