PORAZNA STATISTIKA

Na području Istočnog Sarajeva evidentirana tri slučaja vršnjačkog nasilja

Slučajevi na Sokocu i Istočnom Sarajevu imaju elemente krivičnog djela

B. C.

U RS-u evidentirana 33 slučaja vršnjačkog nasilja

Foto: Ilustracija


Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u proteklih 10 mjeseci evidentirana su tri slučaja vršnjačkog nasilja, rekla je Srni portparol ove uprave Vesna Stokanović.

Stokanović je navela da su dva slučaja na Sokocu i Istočnom Sarajevu sa elementima krivičnog djela, dok je jedan u Rogatici gdje je dostavljen izvještaj o preuzetim mjerama Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Održali niz edukativnih predavanja

Ona je dodala da u prošloj godini nije bilo slučajeva vršnjačkog nasilja sa elementima krivičnog djela, ali su evidentirana tri slučaja u Rogatici, na Sokocu i Istočnom Sarajevu, za koje su policijski službenici dostavili sudu zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka.

Stokanovićeva je navela da su pripadnici Policijske stanice Pale održali niz edukativnih predavanja učenicima osnovnih i srednje škole na području ove opštine, povodom kampanje "Stop vršnjačkog nasilju", koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske s ciljem upoznavanje učenika o pojmu i načinu ispoljavanja vršnjačkog nasilja, posljedicama, kao i podizanju svjesti o značaju blagovremenog otkrivanja.

Primjetno učestalije nasilje među djecom

Stokanović je dodala da se predavanja sprovode kontinuirano na području cijele Uprave, da danas nastavljaju na Sokocu nakon čega slijede predavanja u Istočnom Sarajevu, Istočnoj Ilidži, Trnovu i Han Pijesku, sve dok traje kampanja, do 5. decembra.

Iz MUP-a Republike Srpske ranije su naveli da je primjetno učestalije nasilje među djecom i mladima u školama, te da su ove godine na području Srpske registrovana 33 slučaja vršnjačkog nasilja. 

Više o temi Istočno Sarajevo

PRETHODIO VERBALNI SUKOB
Optužen da je motkom udario sestru u leđa i zadnjicu
NA VRH

Podijeli članak na