MEĐUNARODNA AKCIJA

Pogledajte video filmskog hapšenja u Beogradu: Evo gdje je pronađeno 100 kilograma kokaina, "pao" i muškarac iz BiH

Na teritoriji Beograda uhapšen je srbijanski državljanin V.V. (29), kome je određeno zadržavanje od 48 sati

A. Č.

26.11.2022

Na teritoriji Beograda uhapšen je srbijanski državljanin V.V.: Pronađena droga - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U međunarodnoj koordinisanoj akciji BIA-e, MUP-a i Europola i Eurojusta zaplijenjeno je više do 100 kilograma kokaina vrijednosti od više od 10 miliona eura i uhapšeno više osoba u EU i Srbiji.

U ovoj akciji u Nizozemskoj uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe srbijanski državljani D.R. (28) i D.P. (48), kod kojih je pronađeno oružje i izvjesna količina novca za koju se sumnja da je nastala izvršenjem krivičnih djela, dok su u Belgiji i Luksemburgu uhapšeni takođe srbijanski državljani S.K. (36), Đ.D. (32), J.V. (33), jedno NN lice, kao i državljanin BiH S.Đ. (42), saopštio je MUP.

Na teritoriji Beograda uhapšen je srbijanski državljanin V.V. (29), kome je određeno zadržavanje od 48 sati, koji će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Policija nastavlja sa koordinisanim radom na rasvjetljavanju svih okolnosti u vezi distribucije spomenutog narkotika i na otkrivanju ostalih članova navedene međunarodne organizovanane kriminalne grupe.

Droga je zaplenjena u Arlonu, na jugoistoku Belgije, prilikom pretresa jednog skladišta. Osumnjičeni su pokušali da sakriju kokain u betonskim pločama radi lakšeg izvoza.

- Otkriveno je i zaplijenjeno najmanje 103 paketa sa od više od jednog kilograma (ukupno oko 115 kilograma) za koje se procjenjuje da bi dostiglo vrijednost od 11,5 miliona eura na tržištu - navodi se u saopštenju belgijskog tužilaštva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.