AVAZ SAZNAJE

Policija u Karlovcu podnijela krivičnu prijavu: Ko je ubio radnika iz Bihaća

Mehuri Handanoviću metak se zaustavio u srcu

U Karlovcu pokrenuta istraga o smrti Handanovića. Avaz

Piše: B. Cerić

28.11.2022

Okolnosti pod kojima je, u Sadilovcu kod Karlovca, ubijen Mehura Handanović (55) iz sela Vikići kod Bihaća, prema svemu sudeći, i dalje će ostati nerazjašnjene.


Nepoznati počinilac

Prema najnovijim informacijama koje je za „Avaz“ saopćila Policijska uprava u Karlovcu, prijava je podnesena protiv nepoznatog počinioca, a istraga bi mogla potrajati.

- Obavještavamo vas da su policijski službenici Policijske uprave karlovačke podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja ili više njih radi osnovane sumnje da je na štetu državljanina BiH, rođenog 1968. godine, počinjeno kazneno djelo teška kaznena djela protiv opće sigurnosti iz čl. 222. st. 2 Kaznenog zakona u vezi s kaznenim djelom dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st.1 Kaznenog zakona - saopćeno je za “Avaz” iz PU karlovačke.

Dodali su da slijedi daljnje kriminalističko istraživanje u saradnji sa Županijskim državnim tužilaštvom, odnosno poduzimanje potrebnih mjera i radnji u cilju utvrđivanja i razrješenja svih okolnosti ovog događaja.

Poznato je da je ljekar u Hrvatskoj utvrdio da je Mehura Handanović umro prirodnom smrću 31. oktobra u 9.20 sati u mjestu Sadilovac.


Urađena obdukcija

Nakon što je tijelo predato porodici, na njihov zahtjev urađena je obdukcija u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, a kojom je utvrđeno da je smrt uzrokovana metkom. Handanović je pogođen u leđa, a metak se zaustavio u srcu.

O nalazu obdukcije MUP USK je odmah, putem Interpola, obavijestio MUP Republike Hrvatske. Tužilaštvo USK je obavijestilo DORH te je početkom novembra započela istraga u Karlovcu.

Ukoliko se i utvrdi počinilac, prema Krivičnom zakonu Republike Hrvatske, prijeti mu kazna od tri do petnaest godina.


Godinama radio u Sadilovcu

Handanović je 14 godina radio na farmi muznih krava „Pro Milk“ u Sadilovcu. Svakog dana je, prema riječima supruge Behire, išao na posao i vraćao se kući. Porodica tvrdi da je Mehura bio porodičan čovjek i nije bio sklon sukobima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.