VRHOVNI SUD FBIH

Seadu Tahiroviću potvrđeno 18 godina zatvora za ubistvo Almira Škrijelja u Domu u Nedžarićima

Kantonalni sud u Sarajevu je u maju izrekao presudu kojom je Sead Tahirović osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 18 godina zbog ubistva Almira Škrijelja

Privođenje Seada Tahirovića u Tužilaštvo. Avaz

Piše: B. C.

29.11.2022

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Sarajevu iz maja ove godine, a kojom je Sead Tahirović osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva Almira Škrijelja u Studentskom centru Nedžarići u februaru 2020. godine.

Ovu informaciju je za portal "Avaza" potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu je u maju izrekao presudu kojom je Sead Tahirović osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 18 godina zbog ubistva Almira Škrijelja.

Ubadao ga nožem

- Kantonalni sud je Seada Tahirovića osudio na 17 godina zatvora za ubistvo. Istovremeno sud je opozvao raniju uvjetnu osudu za teška djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja u trajanju od godinu i šest mjeseci te mu izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 godina - kazala ja ranije Bavčić za "Avaz".

Sead Tahirovoć se tereti da je 20. februara 2020. godine oko 11.30 sati, u prostorijama JU Studentski centar Univerziteta u Sarajevu u Nedžarićima, nakon kraće verbalne prepirke nožem ubo Škrijelja u leđa dok je sjedio u stolici. Škrijelj je istrčao iz kancelarije, ali ga je Tahirović sustigao i nastavio udarati i ubadati nožem po raznim dijelovima tijela.

Nastradali iskrvario

U optužnici se navodi da je ubadao Škrijelja i kada je ovaj pao na tlo. Nanio mu je više ubodnih i reznih rana i to najviše na grudnom košu. Kod oštećenog je došlo do iskrvarenja usljed oštećenja podključne arterije. Škrijelj je zbog toga podlegao na licu mjesta.

Almir Škrijelj je bio rukovodilac smještaja u Domu, dok je Tahirović bio jedan od uposlenika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.