OD RANIJE POZNAT POLICIJI

Opsadno stanje u Splitu: Pregazio policajca, pa pobjegao, sve snage mobilizirane

Policija moli građane Splita i Solina za razumijevanje, s obzirom da provode širu blokadu saobraćajnica

Velike gužve u Hrvatskoj. Index.hr / MUP Hrvatske

S. S.

30.11.2022

Policija je objavila koga sumnjiči za događaj u Splitu u ulici Domovinskog rata kada je sinoć u 00:50 sati teško povrijeđen 20-godišnji policijski službenik.

Riječ je o Ivanu Božiću, rođenom 1993. godine.

- U ovom trenutku policijski službenici poduzimaju intenzivne mjere traganja za osobom. Molimo građane, ukoliko uoče muškarca s fotografije, da mu ne prilaze već o tome obavijeste policiju na broj 192. Ukoliko imate informacije o osobi ili saznanja gdje bi se mogao nalazati odmah nas obavijestite - poručuju iz PU SD.

Od ranije poznat policiji

Policija moli građane Splita i Solina za razumijevanje, s obzirom da provode širu blokadu saobraćajnica.

Kako "Slobodna Dalmacija" neslužbeno saznaje, Ivan Božić je, inače, poznat policiji, bio je hapšen zbog droge i krađa.

Kako saznaje Dalmatinski portal, pripravnik i njegov mentor sinoć su bili u redovnoj kontroli saobraćaja u Ulici Domovinskog rata. Bili su kod zaustavljenog BMW-a kada je pripravnik primijetio kako niz ulicu neko krivudavo vozi automobil.

Zamahao je svjetlećom palicom sa znakom "STOP policija" kako bi dao znak vozaču da zaustavi vozilo, no ovaj je nastavio s vožnjom. Udario je mladog policajaca prednjim dijelom Golfa i odbacio ga 12 metara na autobusko stajalište i parkirani policijski kombi.

Traži se Golf

Vozač Golfa napustio je mjesto nesreće bez osvrtanja. Samo je produžio i pobjegao. Mladom policajcu polomio je šest rebara i nanio brojne druge povrede, dodaje Dalmatinski portal.

Policija danas poslijepodne provodi rigorozne kontrole na saobraćajnicama te na prilazima Splitu i Solinu, zbog čega su se povremeno stvarale gužve.

Kako javlja Dalmacija Danas, cilj intenzivne kontrole vozila - automobila, pa čak i tovarnog prostora u teretnjacima - bio je pronalazak 29-godišnjaka sa solinskog područja koji je Golfom udario 20-godišnjeg saobraćajnog policajca i pobjegao.

Policijske patrole pregledaju skoro svaki dio grada podno Marjana. Mnogi službenici ulaze u autobuse te provjeravaju građane. "Na izlazima iz grada, ali i u samom gradu je doslovno opsadno stanje" javljaju čitatelji. Specijalni policajci su došli i u blizinu KBC-a Firule. Pretražuju područje i pokušavaju pronaći bjegunca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.