POBJEGAO S LICA MJESTA

Splitska policija i dalje traga za vozačem koji je automobilom udario njihovog kolegu

Istraga se provodila cijelu noć, a nastavljena je ​i ​jutros, rekli su iz policije

Ivan Božić za kojim se traga. MUP HR / PU SPLITSKODALMATINSKA

A. O.

1.12.2022

Splitska policija ​i dalje traga za 29-godišnjim Ivanom Božićem koji je u prvom satu srijede u centru grada, ne želeći stati na njegovu naredbu, Golfom oborio mladog policajca te mu nanio teške i po život opasne povrede.

Novinare su jutros iz policije obavijestili da intenzivna potraga i dalje traje.

- Provodila se ​cijelu noć, a nastavljena je ​i ​jutros - rekli su iz policije. 

Naglasili su kako su u potragu uključene sve raspoložive policijske snage te poduzimaju niz mjera i radnji kako bi pronašli 29-godišnjeg muškarca.​ Teško povrijeđeni saobraćajni policacajc i dalje je u bolnici. 

Prema posljednjim informacijama stanje mu je stabilno, ali​ je i dalje pod intenzivnim nadzorom ljekara.​


U policiji još jednom pozivaju građane da ih nazovu na 192 ukoliko imaju informacije gdje se skriva Božić ili imaju bilo kakva saznanja o njemu.

Podsjećamo, Ivan Božić teško je povrijedio 20-godišnjeg policajca u srijedu sat vremena nakon ponoći, kada u Ulici Domovinskog rata na policijski znak "Stop" nije želio zaustaviti crni Golf, već je pri brzini udario policajca, za čiji se život u splitskoj bolnici i dalje bore ljekari.

Da je upravo on počinio to nedjelo javnost je saznala nakon što je policija prvo objavila snimke nadzornih kamera, na kojima se vidi automobil koji je vozio, a nedugo nakon toga objavili su i njegovu fotografiju te pozvali građane da im pomognu u detektiranju i njegovu hvatanju. U potrazi učestvuju svi rodovi policije, iz koje zaustavljaju vozila u saobraćaju, pregledaju ih, pa čak i autobuse te kamione.

Splitskoj policiji pomažu i kolege iz šibensko-kninske Policijske uprave, s obzirom na mogućnost da je odbjegli Božić tamo pobjegao jer je porijeklom iz Čvrljeva kod Unešića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.