RASPISANE POTRAGE

Granična policija BiH uhapsila sedam osoba

Državljanin Republike Slovenije je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Gradiška i predat službenicima Sudske policije Suda BiH

Pripadnici GP BiH priveli uhapšene. ILUSTRACIJA / GP BIH

A. O.

1.12.2022

Službenici Jedinice granične policije BiH Gradiška, jučer su uhapsili jednu osobu inicijala S.B. (1976.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. 

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela "oštećenje tuđih prava". 

Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. 



Predati službenicima

Prethodno, 27. novembra 2022., službenici ove jedinice su uhapsili osobu inicijala D.V. (1982.) jer je utvrđeno da je za njim Interpol Ljubljana raspisao potjernicu zbog krivičnih djela u vezi s seksualnim napadima. Državljanin Republike Slovenije je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Gradiška i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje su prilikom graničnih provjera na prijelazu Orašje uhapsili dvojicu državljana BiH. Osoba inicijala S.L. (1959.) je uhapšena 29. novembra 2022. na ulasku u BiH jer je utvrđeno da je potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnih djela "učestvovanje u grupi koja sprečava službenu osobu u obavljanju službene radnje" i "tjelesna povreda". S.A. (1986.) je uhapšen na izlasku iz BiH jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Obojica su predata službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.


Kontrola na izlasku

Službenici Jedinice GPBiH Brod su 26. novembra 2022. uhapsili osobu inicijala LJ.S. (1976.), nakon što je ustanovljeno da ga potržauje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Brod i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Službenici Jedinice GPBiH Višegrad, 25. novembra 2022., uhapsili osobu inicijala S.K. (1991.) jer je utvrđeno da je za njom Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela "razbojništvo". Državljanka BiH je kontrolirana na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Vardište i predata službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Zvornik su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Zvornik, 25. novembra 2022., uhapsili osobu inicijala  G.M. (1980.), državljanku Republike Srbije. Utvrđeno je da je za njom Policijska uprava Zvornik raspisala potragu zbog krivičnog djela "krađa". Predata je službenicima Policijske uprave Zvornik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.