U DVORIŠTU ŠKOLE

Horor u Banjoj Luci: Pretučen učenik 9. razreda, u besvjesnom stanju prevezen u UKC RS

Učenik je zadobio povredu glave i stabilnog je zdravstvenog stanja, rekli su iz UKC-a

Učenici su se potukli u dvorištu škole. OŠ "Sveti sava"

H. J. I.

1.12.2022

Učenik devetog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" u banjalučkom naselju Lauš pretučen je i ostavljen na ulazu u dvorište.

Sve se desilo kasno navečer 29. novembra, a kako piše Srpskainfo njega je napao vršnjak u dvorištu škole i teško pretukao i oborio na zemlju.


Pronađen u besvjesnom stanju

Povrijeđeni dječak je pronađen navodno u besvjesnom stanju te je prevezen u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS. Kako su Glasu Srpske rekli za UKC, ne navodeći ime povrijeđenog, učenik je zadobio povredu glave i stabilnog je zdravstvenog stanja. 

- Prema podacima Klinike za dječiju hirurgiju, pacijent, za kojeg ste poslali upit, zadobio je povredu glave, zbrinut je, dijagnostički obrađen i stabilnog je zdravstvenog stanja. Ostaje na daljem bolničkom liječenju i praćenju u ovoj Klinici – rekli su sa UKC-a.

- U Policijskoj upravi (PU) Banja Luka potvrdili su da im je 29. novembra prijavljeno da je povrijeđen učenik devetog razreda u banjalučkom naselju Lauš te da je obavljen uviđaj. O svemu je obaviješten dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banja Luka. Tužilac je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja – rekli su u PU Banjaluka.


Potukli se poslije nastave

Dodali su da u cilju zaštite istrage i djeteta ne mogu da govore više informacija o ovom slučaju.

Direktor OŠ "Sveti Sava" Miroslav Popržen potvrdio je da su se poslije nastave potukla dva učenika u dvorištu škole.

- Odmah po saznanju preduzeli smo sve neophodne mjere i obavijestili policiju i Centar za socijalni rad. Škola će preduzeti sve u skladu s zakonom da se ovakve stvari spriječe i ovaj slučaj završi na najbolji mogući način – rekao je Popržen.

Podsjećamo, ovo je drugi slučaj nasilja među učenicima u Banjoj Luci u poslednjih nekoliko dana. Četrnaestogodišnji đak Osnovne škole "Ivo Andrić" pretučen je prije šest dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.