DANAS OKO 17 SATI

Policija objavila detalje hapšenja bjegunca iz Splita: Sa 29-godišnjakom uhapšene još tri osobe

Umjesto da se zaustavi, u punoj je brzini vozilom udario policajca koji je s teškim povredama završio u bolnici gdje su mu se doktori borili za život

Božić: Povrijedio 20-godišnjeg policajca. MUP HR / SPLITSKODALMATINSKA

H. J. I.

1.12.2022

Nakon dva dana intenzivne potrage uhapšen je 29-godišnji Ivan Božić koji je automobilom naletio na 20-godišnjeg policajca u Ulici Domovinskog rata u Splitu u noći s utorka na srijedu. 

- Poštovani izvještavamo Vas kako je oko 16:40 sati pronađen te uz upotrebu sredstava prisile uhapšen 29-godišnjak muškarac za kojim se tragalo od jučer. Uhapšene su još tri osobe koje su zatečene s 29-godišnjakom - naveli su iz policije.

Dvadesetogodišnji policijski vježbenik teško je nastradao nakon što se 29-godišnjak nije zaustavio na njegov znak stop. Umjesto da se zaustavi, u punoj je brzini vozilom udario policajca koji je s teškim povredama završio u bolnici gdje su mu se doktori borili za život. 


Antonela Lolić, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću kazala je da su zadovoljni zdravstvenim stanjem povrijeđenog policajca.

- Njegovo zdravstveno stanje se popravlja. On koliko znamo nije više u životnoj opasnosti. On je stabilno i nadamo se zaista brzom oporavku - izjavila je Lolić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.