AVAZ SAZNAJE

Šokantno: Vezicom iz trenerke objesio se u policijskoj stanici u Mostaru

Kako nam je potvrdio dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, samoubistvo vješanjem je počinio Dalibor Ramović (38) iz Goražda

Policija privela Ramovića tokom dana u alkoholiziranom stanju. Ilustracija

Piše: M. Sm.

2.12.2022

U prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Centar Mostar, Policijske uprave Mostar u večernjim satima se, kako saznaje "Avaz", dogodilo samoubistvo.

Kako nam je potvrdio dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, samoubistvo vješanjem je počinio Dalibor Ramović (38) iz Goražda. Suicid je, rekao nam je, počinjen između 18:15 i 19:15 sati.

Nakon uviđaja koji je obavljen na licu mjesta utvrđeno je da je Ramović samoubistvo počinio pomoću vezice izvučene iz trenerke. Potvrđeno nam je i da u tim prostorijama postoji i videonadzor te su poduzete sve neophodne mjere i radnje.

Ramovića je mostarska policija tokom dana u alkoholiziranom stanju privela u policijske prostorije nakon što im je prijavljeno da je u naselju Centar 2 narušavao javni red i mir.

U međuvremenu je tokom policijske obrade i provjerom podataka utvrđeno da je potjernicu za njim raspisao trebinjski sud zbog čega je i zadržan u policijskim prostorijama.

Njegovo ime se spominje u slučaju skrnavljenja nadgrobnih spomenika u Gradskom groblju u Gacku, odnosno, krađe mesinganih predmeta s njih, što se lani dogodilo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.