BOSANSKA GRADIŠKA

Uhvaćen razbojnik koji je noćas opljačkao benzinsku pumpu: Pronađeni pištolj i ukradeni novac

Prijeteći oružjem oteo 1.770 KM

B. C.

3.12.2022

Pronađeni novac i pištolj. PU Bosanska Gradiška

Policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška, identifikovali su i lišili slobode lice inicijala D.I. iz  Bosanske Gradiške koje se sumnjiči da je počinilo krivično djelo ,,Razbojništvo“.

Naime, Policijskoj stanici  Bosanska Gradiška, danas oko 03:30 sati, prijavljeno je da je u ulici Avde Ćuka nad radnikom benzinske pumpe od strane nepoznatog lica izvršeno  razbojnikom.

- Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela, policijski službenici identifikovali su i lišili slobode lice inicijala D.I. koje se sumnjiči da je prijetnjom upotrebe vatrenog oružja –pištolja, od radnika otuđilo novac u iznosu od oko 1.770 KM. Izvršenim pokazima lica mjesta pronađeni su novac, pištolj, garderoba, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku- saopćeno je iz PU Bosanska Gradiška.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se preduzmu mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te da se u redovnoj proceduri protiv D.I. podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.