OTAC SVE PRIJAVIO

Učenik koji je nastavnici u Trsteniku izmakao stolicu navodno se pokušao ubiti

Oko 1 sat, primljen je u šok sobu Odjeljenja za intenzivnu njegu kruševačke Opće bolnice i njegovo stanje je stabilno

Učenici profesorici izmakli stolicu. TWITTER

A. O.

4.12.2022

Mladić (17) koji je izmakao stolicu profesorici 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku pokušao je sinoć da izvrši samoubistvo. To je otac prijavio, saznaju Novosti iz više izvora.

Đak, koga procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i za koga je direktor ranije donio prijedlog o isključenju iz škole, navodno je pokušao da se objesi.


Pripremni postupak

Sanitet hitne pomoći iz Trstenika, brzo je stigao na lice mjesta u selo odakle je učenik i on je transportovan do kruševačke bolnice u svjesnom stanju. 

Oko 1 sat, primljen je u šok sobu Odjeljenja za intenzivnu njegu kruševačke Opće bolnice i njegovo stanje je stabilno.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnijelo je prošle nedjelje zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv njega i drugog učenika (17), a zahtjev za postupak kako je precizirano u tužilaštvu, ide u pravcu krivičnog djela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu.


Isključenje đaka iz škole

Protiv trećeg učesnika događaja (18), koji je kao i njegov drug cijeli incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je don io odluku o isključenju dvojice đaka, čime je usvojen prijedlog Nastavničkog vijeća koji je jednoglasno donijet na sjednici 23.novembra. a treći se ispisao dan prije zasjedanja Vijeća.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.