HRVATSKA

Policija na nogama: Dojave o bombama nakon sudova stigle i u šoping-centre, u porukama se prijeti vladi

Pregledom objekta Kantonalnog suda nisu potvrđeni navodi o eksplozivnoj napravi, izvijestila je PU karlovačka

Zbog dojave o bombi evakuiran sud u Puli. Srećko Niketić / pixsell

Piše: A. O

5.12.2022

U više institucija i objekata širom Hrvatske od jutros je prijavljeno da su postavljene bombe.

Dojave o bombi stigle su i u dva centra na splitskog područja. Dojavljena je i bomba u Arena Centru, svi su evakuirani.

- Cijenjeni posjetitelji, zbog izvanrednih okolnosti, danas, u ponedjeljak, 5.12. u postupku je evakuacija centra te trgovine Arena Centra ne rade - izvijestili su iz Arena Centra na svojoj Facebook stranici.

Lažna dojava

- Danas, 5. decembra u jutarnjim satima Policijska uprava karlovačka zaprimila je informaciju o anonimnoj dojavi o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi na objektu Županijskog suda u Karlovcu. 

Na lokaciju su upućeni policijski službenici protueksplozijske zaštite kako bi provjerili istinitost dojave i poduzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Pregledom objekta Kantonalnog suda nisu potvrđeni navodi o eksplozivnoj napravi -  izvijestila je PU karlovačka.

Nema eksplozivne naprave

- Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaprimila je tijekom jutra anonimnu dojavu o navodno postavljenim eksplozivnim napravama na objektima pravosudnih tijela u Dubrovniku i Metkoviću.

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti.


Izvršenim pregledom na lokaciji u Dubrovniku nisu potvrđeni navodi o eksplozivnoj napravi dok se objekt pravosudnih tijela u Metkoviću još uvijek provjerava", priopćila je PU dubrovačka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.