"AVAZ" SAZNAJE

Sve prijavljeno policiji: Užasan slučaj u Gračanici, dječaci silovali vršnjaka?

Službenici Uprave policije MUP TK-a u saradnji sa Kantonalnom tužilaštvom Tuzlanskog kantona poduzimaju potrebne mjere i radnje, rečeno je iz policije

Slučaje prijavljen PU Gračanica. AVAZ / ILUSTRACIJA (FOTOGRAFIJA NE PRIKAZUJE STVARNI DOGAĐAJ)

Piše: A. Ovčina

6.12.2022

U jednom privatnom objektu u Gračanici, na području Tuzlanskog kantona, više dječaka silovalo je svog vršnjaka, saznaje portal "Avaza". 

 - U vezi vašeg upita, obavještavamo vas da službenici Uprave policije MUP TK-a u saradnji sa Tužilaštvom Tuzlanskog kantona poduzimaju potrebne mjere i radnje u vezi događaja koji je prijavljen 18. novembra 2022. godine PU/PS Gračanica, a koji se prema navodima prijavitelja dogodio u privatnom objektu, a ne u prostorijama škole u Gračanici.

Obzirom na osjetljivost istrage i zaštitu maloljetnih lica/djece – aktera navedenog događaja nismo u mogućnosti iznositi više informacija - rečeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za portal "Avaza".

Događaj je prijavljen policiji, ali nam nisu mogli potvrditi da li je zaista riječ o silovanju s obzirom da su u pitanju maloljetne osobe, što je navedeno u ovom odgovoru. 

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je riječ o TikTok izazovu koji su uradili učenici jedne osnovne škole te je, prema našim informacijama, sve snimano mobitelima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.